Viimeisenä kilpailupäivänä altaaseen hyppäsi kolme uimaria sekä kaksi viestijoukkuetta

#UUTINEN #UINTI 7.7.2024

Kuva: Bildbyrån

Nuorten EM-kisojen viimeisen päivän aamujakso startattiin naisten 400 metrin vapaauinnilla. Mukana oli kolme suomalaista. Espoon Kilapuintia edustava Louna Kasvio kellotti suomalaisista nopeimman ajan maalissa, 4.25,23. Hän sijoittui tällä sijalle 32. Vieskan Uimareiden edustaja Malla Hämäläinen ui maaliin ajalla 4.26,74, sijoittuen kokonaistilanteessa sijalle 35. Simmiksen Wilma Sundt paransi omaa henkilökohtaista ennätystään usealla sekunnilla, kun hän ui maaliin ajalla 4.29,85. Hän oli lopputuloksissa sijalla 40.

Aamulla uitiin myös viimeiset viestit: naisten sekä miesten 4x100 metrin sekaviesti. Naisten joukkueessa Suomea edustivat Lotta Moilanen (Oulun Uinti), Veera Mustonen (Riihimäen Uimaseura), Aliisa Soini (Uinti Turku) ja Venla Päivärinta (Ilmajoen Kisailijat). Joukkue ui maaliin ajalla 4.13,57, sijoittuen sijalle 13.

Miesten joukkueessa uivat Ilmari Nieminen (Espoon Kilpauinti), Konsta Rantasuo (Oulun Uinti), Áron Zautasvili (Uinti Tampere) ja Alex Nurminen (Cetus). Joukkue kellotti maalissa ajan 3.51,03, sijoittuen lopputuloksissa sijalle 23.

Joukkueenjohtaja Aleksi Rajansuo kommentoi kisojen jälkeen uintien meenneen suomalaisittain vaihtelevasti.

– Suurimmat onnistujat olivat Aliisa, Veera ja Konsta, jotka selvittivät tiensä iltauinteihin hienoilla suorituksilla. He kaikki pystyivät fiinaaleissa tai välierissä parantamaan ennätyksiään. Aliisa ui finaalissa ja Konsta välierissä nuorten Suomen ennätyksen, Rajansuo kommentoi.

– Kisoissa nähtiin monia omia ennätyksiä ja hienoja venymisiä, mutta osalle isommat kilpailut aiheuttavat suurta painetta ja yliyrittämistä. Kun tutut suomalaiset kilpakumppanit vaihtuvat Euroopan parhaisiin, tulisi meidän kuitenkin pystyä suoriutumaan niillä omilla henkilökohtaisilla tasoillamme, joilla lähtökohtaisesti kisarajat on alitettu ja jotka riittäisivät mahdollisesti NEM-kisoissakin pärjäämiseen, hän jatkaa.

– Kokonaisuudessaan joukkueessa oli hyvä henki ja toisia kannustettiin hienosti. Koko joukkue oli aina iltauinneissa paikalla tsemppaamassa joukkuekavereita, Rajansuo vielä kertoo.

Ensi viikolla nuorten EM-kisat jatkuvat avovesiuinnin sekä uimahyppyjen parissa. Lue avovesiuinnin sekä uimahyppyjen ennakot.