Uinti Turulle myönnettiin kolme tähtimerkkiä

#UUTINEN #UINTI 26.8.2024

Uinti Turku – Åbo Simning syntyi maaliskuussa 2023 kahden turkulaisen seuran, Aurajoen Uinnin ja Åbo Simklubb – Uintiklubi Turun yhdistyessä.

Åtuksen matka kohti tähtimerkkejä alkoi melko pian yhdistymisen jälkeen ja kehitystyö kohti auditointia alkoi. Samalla seura kutsuttiin mukaan myös huippu-uinnin polulle. Kahden seuran eri kulttuurien ja toimintatapojen yhdistäminen ei ole ollut pelkästään helppoa. Tähtiseuraohjelma tuli hyvään aikaan, ja se antoikin hyviä työkaluja seuran tarinan rakentamiselle.

Molemmat seurat olivat jo aikanaan tähtiseuroja, mutta yhdistymisen jälkeen tähtiseuraprosessi vaati enemmän työtä. Kahden seuran eri kulttuurien ja toimintatapojen yhtenäistämistä, dokumenttien laatimista ja yhteisten tavoitteiden asettamista.

– Saimme prosessin aikana tosi paljon kehittämisideoita, joita vietiin eteenpäin vuoden aikana ja, joita olemme edelleen kehittäneet. Prosessi oli myös työläs, mutta silti mielekäs ja koen, että saimme konkreettisia apuvälineitä, sanoo toiminnanjohtaja Heidi Rissanen.

Uinti Turun vahvuuksiksi puheenjohtaja Jarno Pihlava nostaa kahden seuran vahvuuksien yhdistämisen sekä työntekijät.

– Olemme nuori seura ja olemme saaneet kehittää asioita myös tyhjältä pöydältä. Tähtiseura-auditointi tuli otolliseen aikaan heti yhdistymisen jälkeen. Saimme omat prosessit kuntoon ja luoda samalla uutta. Tämä on ollut työntekijöillemme kova ponnistus, puheenjohtaja toteaa.

Seura haluaa myös jatkossa olla saavutettujen tähtimerkkien arvoisia sekä toimia hyvien periaatteiden ja toimintatapojen mukaan. Se tarkoittaa sitä, että seurassa halutaan pitää yllä hyvää uimaseuratoimintaa ja kehittää toimintaa edelleen kaikilla osa-alueilla. 

– Toivotaan, että sitä kautta saamme lisää harrastajia sekä kilpauinnin puolella luoda jatkuvuutta siihen että nuoria tulee lisää ja sitä kautta ylläpidettyä vahvaa uintiperinnettä mikä täällä Turussa on pitkään ollut, Pihlava sanoo.

Tähtiseuraprosessi haastoi seuraa sopivalla tavalla. Se vaati paljon työtä, mutta se koettiin hyvänä asiana.

– Asioita tulee mietittyä kunnolla läpi ja kun olemme luoneet hyvät toimintatavat, se on toteuttamisesta kiinni. Prosessista jäi positiiviset fiilikset ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Pihlava sanoo.

– Kiitokset Liikulle ja Uimaliitolle, saimme apua ja tukea aina kun sitä tarvitsi. Yhteistyö toimi hyvin, Rissanen lisää.

Auditointi suoritettiin onnistuneesti huhtikuussa yhdessä seuran, Liikun ja Uimaliiton kanssa. Tähtimerkit luovutettiin perjantaina 23. elokuuta seuran 24h -hyväntekeväisyys uintitapahtuman yhteydessä Samppalinnan maauimalassa. Merkit luovuttivat Uimaliiton seurakehtittäjä Krista Eskelinen ja Liikun Marko Mäenpää.

– Tähtimerkkien saaminen merkitsee toiminnan laadun lisäksi sitä, että seura on sitoutunut myös jatkossa kehittämään toimintaansa ja varmistamaan turvallisen ja laadukkaan toimintaympäristön, toiminnanjohtaja toteaa.

Åtus on Uimaliiton jäsenseuroista neljäs (4.), jolle on myönnetty kaikki kolme tähtimerkkiä! Isot onnittelut Turkuun!