Uinnin ikäkausimestaruuskisat päättyivät Uinti Turun juhliin

#UINTI 17.6.2024

Espoon Leppävaarassa viime viikonloppuna kisatut uinnin IKM-kilpailut olivat aurinkoinen ja onnistunut tapahtuma. Cetus Espoo järjesti yhdessä Uimaliiton kanssa hienon tapahtuman ulkoaltaalla.

560 uimaria 61 seurasta otti osaa pitkän radan Ikäkausimestaruusuinteihin Leppävaaran maauimalassa, jotka toimivat 13–16-vuotiaiden kauden pääkilpailuina. Vuosi sitten samaiset kilpailut käytiin Vaasassa.

Maauimalan miljöö ja upea sää siivittivät uimarit upeisiin tuloksiin, vaikka vastatuulelta ei voinut aina välttyä. Tunnelma oli kohdallaan ja yleisön kannustus yltyi hurjaksi erityisesti viestiuintien osalta. Uimareille oli hyvät verryttelytilat 25 metrisessä altaassa maauimalan sisäosassa. Leppävaaran maauimalan kymmenen ratainen uima-alllas tarjosi kuumiin eriin paljon sähäkkyyttä ja kisoissa nähtiin hienoa kamppailua mitalisijoista. 

Tytöt 16 kilpailuennätysten kimpussa

Uimarimäärä oli tänä kesänä paljon suurempi kuin aiemmin johtuen ikäsarjamuutoksista. Tänä vuonna kisan ikäsarjat olivat 13-14-, 15- ja 16-vuotiaat niin tytöissä kuin pojissa. Aiemmin tyttöjen ikäsarjat olivat 13, 14 ja 15, kun taas pojille oli 14, 15 ja 16. Tämän ikäsarjauudistuksen vuoksi tytöt 16 ikäsarjassa ei ollut kilpailuennätyksiä pohjalla. Nyt ennätykset on lyöty tauluun ja vanhoja kilpailuennätyksiä paukuteltiin myös uusiksi jonkin verran. Henkilökohtaisia startteja kisoissa oli kaikkiaan 2293.

Voit nähdä kaikki ikäkausimestaruusuintien kilpailuennätykset (punaisella Leppävaarassa uidut) tästä linkistä.

ÅTUS ja Cetus taistelivat seurapistevoitosta

Uinti Turku – Åbo Simning eli tuttavallisemmin ÅTUS vei seurapisteillä mitattuna pisimmän korren. Se vei Cumulus-maljan vain 13 pisteen erolla Cetukseen. Turkulaisten ja espoolaisten kannassa kolmanneksi sijoittui Uinti Tampere. Malja matkasi siis jälleen Turkuun, kuten viime kesänä Vaasassakin uitujen IKM-kilpailuiden jälkeen. 

Kisojen nousijaksi seurapisteissä voi ehdottomasti nimetä Lappeenrannan Uimarit, joka kipusi seurapisteissä yhdeksänneksi. Vielä vuosi sitten seura oli IKM-uintien seurapisteissä sijalla 20.

Valmentajayhdistyksen kahvimuki Lappeenrantaan

Suomen Uintivalmentajayhdistys palkisi tänä vuonna todella hyvin kisoissa menestyneen tyttö uimarin valmentajan. Ja kahvimuki ojennettiin kunniakkaasti Lappeenrannan Uimareiden valmentajalle Sami Lauroselle. Hänen valmennettava uimari on uinut useamman mestaruuden kovilla ajoillla pitkillä vapaauintimatkoilla.

 

Kisaennätykset Uimaliiton ennätyssivulla

Tulokset Live Timingin sivuilla

Ikäkausimestaruusuintien parhaat seurat 2010-luvulla

2010 Cetus Espoo (Kotkassa)
2011 Cetus Espoo (Oulussa)
2012 Cetus Espoo (Espoossa)
2013 Cetus Espoo (Hyvinkäällä)
2014 Helsingfors Simsällskap (Turussa)
2015 Åbo Simklubb (Porissa)
2016 Cetus Espoo (Turussa)
2017 Cetus Espoo (Tampereella)
2018 Cetus Espoo (Espoossa)
2019 Helsingfors Simsällskap (Porissa)
2022 Cetus Espoo (Oulussa)
2023 Uinti Turku – Åbo Simning (Vaasassa)
2024 Uinti Turku – Åbo Simning (Leppävaarassa)

Asiasanat

IKM IKM2024