Uinnin aikuisten maajoukkue leireilee Jyväskylässä – mukana muun muassa Mattsson, Hulkko, Kivirinta sekä Liukkonen

#UUTINEN #UINTI 3.9.2024

Veera Kivirinta ja Ida Hulkko kesän EM-kilpailuissa. Kuva: Deep Blue Media

Uinnin maajoukkuerakenne muuttui syksylle 2024 ja syksyn maajoukkue koostuu 2023–2024 vuoden A- ja B-maajoukkueista sekä uimareista, jotka alittivat kaudella 2023–2024 EM- tai lyhyen radan EM-kilpailujen aikarajan.

Aikuisten maajoukkueeseen kuuluu 32 uimaria, joista viisi harjoittelee ulkomailla. Maajoukkueen syksyn ensimmäinen kotimaan leiri järjestetään tällä viikolla 5.–7.9.2024 Jyväskylässä. Leirille on ilmoittautunut 17 uimaria: Ada Hakkarainen, Ida Hulkko, Jami Ihalainen, Teea Jestoi, Veera Kivirinta, Laura Lahtinen, Vilma Leppähaara, Davin Lindholm, Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson, Kiia Metsäkonkola, Anniina Murto, Erik Nurmi, Miikka Ruohoniemi, Pinja Taskila, Inka Vahtola sekä Teemu Vuorela. Aikuisten maajoukkueeseen kuuluva Louna Kasvio kilpailee leirin aikana avovesiuinnin MM-kilpailuissa Italiassa.

Maajoukkueleirillä nähdään mukana myös kymmenen valmentajaa: Gerd Büttner, Aija Hakala, Petri Hirvonen (to), Niko Hämäläinen, Mari-Ilona Isoaho, Jere Jännes, Eetu Karvonen, Joonatan Lehtonen (to-pe), Marko Malvela ja Matti Mäki. Uimaliiton toiminnanjohtaja Pasi Salonen vierailee leirillä torstaina.

Leirin tarkoituksena on toimia uuden olympiadin ja maajoukkueen aloitusleirinä. Pääteemana on laittaa tuleva kausi ja uusi maajoukkue uuden olympiadin alulle ja pohtia, mitä se tarkoittaa ja mitä se vaatii urheilijoilta ja valmentajilta. Huippu-uinnin päävalmentaja Eetu Karvonen on iloinen leirin kokoonpanosta.

– Olen tosi onnellinen, että sinne on tulossa noin iso joukko uimareita. Voimme lähteä nyt yhdessä rakentamaan maajoukkuetoimintaa ja tulevaa olympiadia niin ryhmänä kuin yksilöllisesti, Karvonen sanoo.

Leirin toinen pääteema on treenaaminen ja näin alkukaudesta se tarkoittaa uimareilla määrällisesti kovaa treeniä. Sen lisäksi leirillä suunnitellaan, miten kukin uimari pystyisi kauden aikana liikkumaan omissa ennätyksissään mahdollisimman paljon eteenpäin.

Karvonen iloitsee myös päästessään kokoontumaan usean valmentajan voimin Jyväskylään.

– Halusimme valmentajat mukaan, sillä he ovat isosti niitä, jotka yhdessä urheilijoiden kanssa työn tekevät ja ovat taustalla siinä, että huippuuimareita tulee. Meillä on valtava tietotaito ja ymmärrys valmentajissa ja nyt saamme porukan yhteen, niin voimme keskustella siitä, mitkä ovat ne toimintamallit ja käytännönasiat, millä varmistetaan valmennuksen hyvä taso sekä miten valmentaja voi parhaalla madollisella tavalla auttaa uimariaan kehittymään.

Leiri on järjestetty yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sekä Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa.