Uimahyppyjen mastersrmestaruudet ratkotaan viikonloppuna Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 6.6.2024

Uimahyppyjen Mastersmestaruudet ratkotaan Mäkelänrinteessä 8.–9.6.2024. Kisojen järjestelyistä vastaa Uimahyppääjien kerho Härveli. Kisat järjestetään avoimina, joten ulkomaalaisia osallistujia on myös tänä vuonna saatu mukaan.

Mastersmestaruuksiin osallistujan tulee olla vähintään 25 vuotta kuluvan vuoden lopussa, yläikärajaa kisoihin ei ole. Tänä vuonna nuorimmat osallistujat hyppäävät 25–29-vuotiaiden sarjassa ja vanhimmat 70–79-vuotiaiden sarjassa.

Kisoissa on edustettuna suomalaisista seuroista: Härveli, Joensuun Uimaseura, Mansen Molskis, Kokkolan Uimaseura, Kuopion Uimaseura ja Tiirat. Ulkomaalaisia hyppääjiä nähdään Ruotsista, Tanskasta sekä Yhdysvalloista.

– Hienoa, että uimahypyt houkuttelevat eri-ikäisiä harrastajia, jotka rohkeasti lähtevät myös kisaamaan ja kokeilemaan omia rajojaan. Pääsääntöisesti kisaajat ovat aikuisiällä lajin pariin löytäneitä, mutta mukana on myös jo 1960-luvulta asti mukana ollut Mastershyppääjä, kommentoi Uimaliiton uimahyppyjen asiantuntija Jouni Seppänen.

Luvassa on varmasti paljon itsensä voittamista, hyvää yhteishenkeä ja uimahyppäämisen iloa. Tarkemmat tiedot näet Uimaliiton sivuilta.

Henkilöt

Jouni Seppänen