Uimahyppyjen EM-kisat huipentui suomalaisten osalta jälleen finaalipaikkaan

#UIMAHYPYT 21.6.2024

Lauren Hallaselkä Kuva: Deep Blue Media

Uimahyppyjen EM-kisat on saatu suomalaisten osalta päätökseen. Perjantaina kisoissa nähtiin yksi suomalainen, Lauren Hallaselkä. Hallaselkä osallistui kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailuun ja eteni sieltä myös illan finaaliin. Hallaselkä oli alkukilpailun viides pistein 241.60. Illan finaalissa Hallaselkä sijoittui kahdeksanneksi pistein 224.60. 

Aikaisemmin kisaviikolla Hallaselkä oli yhden metrin ponnahduslaudan finaalissa seitsemäs pistein 216.20. Samassa kisassa Odessa Käck sijoittui alkukilpailussa neljänneksitoista pistein 193.15. Muita suomalaisia ei kisoissa nähty. 

Kisoissa mukana ollut joukkueenjohtaja Taina Karvonen oli tyytyväinen kisojen saldoon.

- Suomalaisten osalta positiivista oli Laurenin finaalipaikat molemmilla telineillä, mihin hän ei aiemmin ole yltänyt EM-kisoissa. Tämä kertoo siitä että Laurenin perustaso on niin korkealla ettei finaaliin päästäkseen tarvitse erityisesti onnistua, vaan hieman keskinkertaisempikin suoritus riittää. Myös Odessan aikuisten arvokilpailudebyytti oli onnistunut. Neljästoista sija, kun kaksitoista etenee finaaliin, osoitti varmasti hänelle ja kaikille muillekin että hän kuuluu näihin kisoihin.

Karvosen mielestä oli myös ilahduttavaa nähdä sellaisia maita mitaleilla, joita siellä ei niin usein olla totuttu näkemään.

Kaikki tulokset löydät täältä


 

Asiasanat

EM-uimahypyt