Uimahyppyjen EM-kilpailut käydään ensi viikolla Serbiassa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 11.6.2024

Lauren Hallaselkä Kuva: Chris Rye

Uimahyppyjen EM-kilpailut käydään Serbian Belgradissa 17.–23. kesäkuuta. Suomen joukkueessa nähdään kaksi hyppääjää: Lauren Hallaselkä sekä Odessa Käck. Joukkueenjohtajaksi kisoihin on nimetty Taina Karvonen.

Hallaselkä on treenannut nyt vuoden Yhdysvalloissa. Kisaamista toisella puolella maapalloa on tullut paljon enemmän, kuin mihin hän on aiemmin Suomessa tottunut. Yhdysvaltoihin Hallaselällä on ollut paljon sopeutumista, mutta hän kertoo lähdön sinne olleen uran kannalta varmasti paras vaihtoehto.

– Jotkut kisat käydään ilman herkistelyä tai erityistä valmistautumista, joten siihen on pitänyt tottua. Isoin ero Suomeen on ollut ulkona harjoittelu. Talvella oli tosi kylmä seitsemältä aamulla, joten hyppyjä on tullut tehtyä erilaisissa olosuhteissa, joka varmasti kasvattaa tulevaisuutta ajatellen.

Tuleviin EM-kisoihin Hallaselkä ei ole pistänyt mitään kovia tavoitteita, menneen vaikean vuoden vuoksi. Keväällä hänellä on ollut jonkin verran sairastelua sekä pieni loukkaantuminen, joten harjoitukset ovat olleet aika katkonaisia. Salilla Hallaselkä on saanut kuitenkin tehtyä hyvin toistoja ja voimatasot ovat pysyneet hyvin.

Tiiroja edustavaa Hallaselkää eivät EM-kisat jännitä, hän odottaa innolla matkustamista joukkueen kanssa ulkomaille.

– Haluan päättää kauden sellaisella tuloksella mihin olen itse tyytyväinen ja haluan pystyä nauttimaan kilpailemisesta. 

Käckille nämä ovat hänen ensimmäiset EM-kilpailunsa aikuisten puolella. Hän lähtee kisoihin hakemaan kokemusta sekä hyppäämään mahdollisimman tasaista sarjaa.

– Lähden kisoihin hyvällä ja rennolla fiiliksellä. On kiva päästä kisaamaan kovien hyppääjien kanssa. 

Aikuisiin siirtyessä kilpakumppanit vaihtuvat ja taso kovenee. Vantaa Divingia edustavaa Käckiä tämä hieman jännittää, mutta hän on kuitenkin enemmän innoissaan kuin jännittynyt tulevista kisoista. Kevään treenaaminen on myös osaltaan sujunut hienosti ja Käck on päässyt treenaamaan ehjästi koko kevät kauden.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Hypyt ovat jo tuttuja, joten olen varmoin ja hyvin mielin pystynyt treenaamaan ja keskittymään hyppyjen viimeistelyihin.

 

Suomalaisten kisa-aikataulut (ajat Suomen aikaa):

Tiistai 18.6.2024
11.00 | N 1m lauta, alkukilpailu (Lauren ja Odessa)
18:45 | N 1m lauta, finaali

Perjantai 21.6.2024
11:00 | N 3m lauta, alkukilpailu (Lauren)
18:45 | N 3m lauta, finaali

Kaikki EM-kisoista
EM-hyppyjen tulossivut

Uimahyppyjen MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa.
X (ent. Twitter) | Facebook | Instagram

*Uutista päivitetty 17.6.2024 kello 10.44. Juho Junttila on sairastunut, eikä osallistu EM-kilpailuihin.

Asiasanat

EM-uimahypyt