Taitouinnin nuorten EM-kilpailut ohi suomalaisten osalta

#UUTINEN #TAITOUINTI 29.6.2024

Piia Laitinen, Helka Riekkinen, Nea Kämäräinen, Vilma Väisänen ja Saana Annunen

Taitouinnin nuorten EM-kilpailut käydään Maltan Cottonerassa 28.6.–2.7.2024. Suomalaisten osalta kilpailut ovat nyt ohi. Helka Riekkinen (soolo vapaaohjelma) ja Nea Kämäräinen & Vilma Väisänen (duo vapaaohjelma) eivät edenneet finaaliin. 

Riekkisen soolon vapaaohjelman uinti oli vapautunut ja ohjelman korkeudet säilyivät hyvinä. Uimari hallitsi hermonsa hyvin ja suoritti varmalla otteella koko ohjelman. Pieni kisajännitys ei näkynyt suorituspuhtaudessa juurikaan ja hän pystyi keskittymään hyvin oikeisiin asioihin ohjelman aikana. Riekkisen sijoitus oli alkukilpailuissa 15.

– Selkeästi näki, että Helka pystyi nauttimaan suorituksestaan, sillä nyt nähtiin sitä itsevarmaa Helkaa parhaimmillaan. 7,5 vuoden työ tuottaa hedelmää ja se jos mikä on parasta, kommentoi valmentaja Piia Laitinen ja jatkaa:

Sekä uimari että valmentaja on syystäkin tyytyväinen suoritukseen.

– Uinti oli hyvä, sinne ei tullut mitään isoja virheitä, lukuunottamatta toiseksi viimeisen jalkasarjan horjahtelua. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen, jaksoin suorittaa hyvällä puhtaudella loppuun saakka, Riekkinen sanoo.

Helka Riekkinen (soolo vapaaohjelma) sekä Vilma Väisänen & Nea Kämäräinen (duo vapaaohjelma)

Kämäräisen ja Väisänen duon sijoitus oli alkukilpailuissa 17. Duon suorituksen transitioissa oli hyvää vahvaa eläytymistä ja niihin saatiin paljon onnistuneita korjauksia.

– Uimarit antoivat, heille tuttuun tapaan, kaikkensa uinnissa ja olen heistä hyvin ylpeä. Duon päätavoite on jo ensi kaudessa, jolloin tavoitteena on edustaa Suomea Nuorten EM-kilpailuissa jo kolmatta vuotta peräkkäin, sekä vaikeuttaa ja terävöittää ohjelmaa, kommentoi valmentaja Saana Annunen.

Uimareiden mielestä he saivat otettua hyvin kontaktia tuomareihin ja he olivat tyytyväisiä altaan käyttöön.

– Uinti tuntui melko tavanomaiselta kilpailusuoritukselta. Tuntuma veteen ei säilynyt ihan parhaiten ohjelman loppupuolella, Kämäräinen kommentoi, johon Väisänen lisää

– Uinti tuntui rankalta ja normaalia enemmän jaloissa! Keskittyminen pysyi kuitenkin hyvin kasassa.

Tulokset

Kilpailuja voi seurata Youtubesta.