Swim Open Stockholm -kisojen päätöspäivän kruunasi kaksi mitalia

#UUTINEN 8.4.2024

Swim Open Stockholm -kisat on saatu päätökseen. Suomalaisia kisoissa oli ihailtava määrä ja upeita finaalisuorituksia nähtiin useampia. Kisojen viimeisen illan A-finaaleissa nähtiin peräti kymmenen suomalaista. Finaaleissa riitti jännitettävää suomalaisten osalta lähes jokaisella matkalla, ja illan kruunasi kaksi mitalisijaa.

Aliisa Soini paransi huimasti alkueriensä aikaa 200 metrin perhosuinnin finaalissa. Aamulla Uinti Turkua edustava uimari kellotti ajan 2.20,47. Illalla aika parani usealla sekunnilla, ollen 2.16,07. Samalla uimari ui oman ennätyksensä, ja voitti ansaitusti hopeaa kyseiseltä matkalta.

- Uinti tuntui tosi hyvälle 150 metriin saakka. Loppuun vähän hyytyi, mutta oli silti enkka, joten jäi hyvä fiilis, Soini summasi kisan jälkeen.

Soinin kanssa samassa finaalissa uinut Wilma Sundt oli seitsemäs ajalla 2.22,39. Helsingfors Simsällskapin paransi omaa ennätystään yli kahdella sekunnnilla.

Illan toinen mitalisti Ari-Pekka Liukkonen ui miesten 50 metrin vapaauinnin tasaisessa finaalissa komeasti pronssille. Jyväskylän Aaltoa edustava Liukkonen kellotti ajan 22,20.

- Prosessi etenee hyvää vauhtia. Uinnillisesti odotin finaalivedolta enemmän: ensimmäiset 20 metriä vaatii vielä työstöä, mutta loppupuolisko alkaa jo toimia. Aika 22,20 on parasta vauhtia 2021 kevään jälkeen, ja juuri sitä mitä kauden alussa tähän kohtaan ajattelin. Toisaalta tänään olisi ollut eväitä vielä parempaankin. Nyt edessä jakso treeniä ja eurovaaleja ja seuraava kunnon kisarupeama Marenostrumit ja EM:t touko-kesäkuun vaihteesta alkaen, Liukkonen analysoi suoritustaan.

Miesten 200 metrin sekauinnin finaalissa Erik Nurmi ja Ronny Brännkärr taistelivat mitalisijoista. TaTU Tamperetta edustava Brännkärr sijoittui kuudenneksi ajalla 2.06,96, ja Vandersin Nurmi oli seitsemäs ajalla 2.07,30.

Roope Paatos nähtiin jälleen kerran illan A-finaalissa. Tällä kertaa Cetus Espoon uimarilla matkana oli 800 metrin vapaauinti. Paatos kellotti ajan 8.12,59, ja oli kisan kahdeksas.

Pronssia 50 metrin rintauinnissa lauantaina voittanut Ida Hulkko eteni kevyesti 100 metrin rintauinnin erävaiheesta illan finaaleihin. Tatu Tampereen uimari oli finaalin viides ajalla 1.08,37.

Suomen ennätysnainen Ada Hakkarainen, sekä Vieskan Uimareiden Malla Hämäläisen uivat päätöspäivänä 800 metrin vapaauinnin finaalissa. Helsingfors Simsällskapin uimari Hakkarainen sijoittui neljänneksi ajalla 9.02,66. Hämäläinen oli finaalin kuudes ajalla 9.07,46.

Illan viimeisenä suomalaisena altaaseen hyppäsi Helsingfors Simsällskapia edustava Davin Lindholm. Lindholm ui 50 metrin rintauinnin finaalissa kahdeksanneksi ajalla 28,68.

Swim Open Stockholm -kisojen tuloksena neljä mitalia, yksi suomen ennätys, NEM -rajojen alituksia, sekä useita henkilökohtaisia ennätyksiä.

- Stockholm Open on kisana loistava ja nuorten oma finaali mahdollistaa mukavasti iltauinteja ja täten antaa hyvää kokemusta. Uimarit nostivatkin hienosti tasoaan Helsingin kisoihin nähden, ja ilahduttavan paljon tuli myös henkilökohtaisia ennätyksiä. Adan SE toki kruunasi kisat, joukkueen johtaja Marjoona Teljo summaa kisojen päätteeksi.