Ronny Brännkärr rikkoi upeasti 29 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

#UUTINEN #UINTI 28.6.2024

Kuva: Teemu Moisio

SM-uintien toisena kilpailupäivänä nähtiin peräti kuusi uutta Suomen ennätystä.

Ronny Brännkärr rikkoi miesten 100 metrin selkäuinnissa 29 vuotta vanhan Jani Sievisen Suomen ennätyksen uidessaan ajan 55,81. Hän paransi vanhaa Jani Sievisen ennätystä 0,02 sekuntia. Tatu Tamperetta edustava Ronny paransi omaa ennätystään jo aamun alkuerässä.

– Koitin lähteä kovempaa kuin alkueräuinnissa ja tällä kertaa se kantoi ihan riittävän hyvin loppuun asti. Vähän hiljempaa tuli toinen 50 metriä kuin mitä aamulla, mutta riittävän hyvin, Brännkärr kommentoi suorituksensa jälkeen.

– Ihan hyvältä tuntuu nyt, olemme molemmat olleet Ajjuub Ezzatin kanssa lähellä SE-aikaa. Se on vähän ollut, että kumpi sen ensimmäisenä meistä ui, tällä kertaa se kääntyi minulle. Se on hyvä, että meitä on kaksi jätkää siellä kisaamassa, niin saadaan hiottua SE-aikaa vielä kovemmaksi, Brännkärr jatkaa.

Naisten 200 metrin rintauinnin Suomen mestaruuteen ui Simmiksen Laura Lahtinen. EM-uinneissa Belgradissa hän ei onnistunut kahden ja puolen minuutin aikaa alittamaan, mutta Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa se onnistui hienosti, hänen kellottaessa ajan 2,29,85. Toiseksi sijoittui Oulun Uintia edustava Pinja Taskila ajalla 2.33,30 sekä kolmanneksi ui Tatu Tampereen Ida Hulkko ajalla 2.33,35.

Miesten 50 metrin perhosuinnin Suomen mestaruuden vei nimiinsä Vandersin Kalle Mäkinen uudella henkilökohtaisella ennätyksellään. Hän kellotti ajan 23.69, jääden ainoastaan 0,19 sekuntia Jere Hårdin Suomen ennätyksestä. Toiseksi ui Cetus Espoon Mihail Khanoukaev ajalla 24,31 sekä kolmanneksi Raision Urheilijoista Roope Koskela ajalla 24,83.

Aamujaksolla parauinnissa nähtiin neljä uutta Suomen ennätystä.

Aukusti Paakkala ui 200 metrin vapaauinnissa uuden PSE-ajan 3.09,43 sekä 50 metrin perhosuinnissa PSE-ajan 43,72. Kangasalan Kuohua edustava Paakkala rikkoi ennätyksen S6-luokassa.

– Kovan työn tuloksena saatu rikottua jo neljä ennätystä ja voi hyvin olla että lisää on vielä tulossa, Paakkala kommentoi.

Aarne Pirkola (Tatu Tampere) ui S12-luokassa 100 metrin selkäuinnissa uuden PSE-ajan 2.35,15. Nader Khalili (Vaasan Uimaseura) ui S14-luokassa uuden ennätyksen Paakkalan tapaan miesten 50 metrin perhosuinnissa, ajalla 27,59.

Iltajaksolla parauinnin naisten 50 metrin vapaauinnin suomen ennätyksen rikkoi S5-luokassa uiva Natalie Örknkvist (Ålands Simförening) ajalla 43,52.

Aamujakson loppupuolella nähtiin tiukka kamppailu voitosta poikien 4x200 metrin vapaauinnin viestissä. Maalissa voittajan ja toiseksi tulleen joukkueen välille jäi ainoastaan kaksi sadasosasekuntia. Espoon Kilpauinti vei lopulta voiton ajalla 7.53,48 ja toiseksi ui viime vuoden mestari Cetus Espoo ajalla 7.73,50. Kolmanneksi maaliin saapui Oulun uinti ajalla 7.56,77. Mestarijoukkue Espoon Kilpauinnissa ui Eetu Autio, Ilmari Nieminen, Leevi Pixa sekä Nicolas Nyström.

Kaikki päivän tulokset löytyvät täältä.

Lisää vastaavia uutisia