Rollotapahtuma käynnistyy huomenna Vaasassa

#UUTINEN #UINTI 6.6.2024

Vuoden suurin uintitapahtuma, Rollot, alkavat perjantaina Vaasassa. Vaasan Uimaseura isännöi 36. Rollo-tapahtumaa 7.–9.6.2024. Rollot on järjestetty Vaasassa viimeksi vuonna 2013. Rollo-leiri käynnistyy heti Rollo-kilpailujen jälkeen maanantaina 10.6. ja jatkuu keskiviikkoon 12.6. saakka.

Rollot ovat 10–13-vuotiaiden uimareiden ikäkausimestaruuskilpailu ja Suomen suurin vuosittainen uintiurheilutapahtuma. Kesän 2024 Rollo-uinneissa nuorimmat ikäsarjat ovat T/P10-vuotta sekä vanhimmat ikäsarjat T/P 13-vuotta.

Odotettavissa on reilut 2900 starttia mukaan lukien viestistartit. Kilpailupäivinä aamujaksot starttaavat kello 9.30 ja iltajaksossa hypätään altaaseen ensimmäisen kerran kello 16.30.

Rollouinteihin kaivataan vielä toimitsijoita. Koe nuorten kisahuuma lähietäisyydeltä ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tämän linkin kautta.

Vaasan Uimaseuran puheenjohtaja Leif Qvisénin mukaan kilpailuiden suunnittelu alkoi jo 1,5 vuotta sitten. Töitä on tehty paljon tehokkaalla porukalla. Järjestelyä on ollut paljon, mutta nyt viime päivinä Qvisénin mukaan on alkanut tuntumaan, että kaikki asiat ovat hienosti hallinnassa.

– Järjestelyt ovat oikein hyvällä mallilla, eikä yöuniakaan ei ole tarvinnut menettää. Fiilikset täällä Vaasassa kohoavat päivä päivältä ja odotamme jo innokkaasti, että rollolaiset saapuvat. Olemme innoissamme ja odotamme malttamattomina, että kuusipäiväiset Rollojuhlat alkavat. Toivottavasti kaikki rollolaiset tulevat kokemaan unohtumattomat Rollot, puheenjohtaja iloitsee.

Vaasan uimaseura toivottaa uimarit tervetulleiksi Vaasaan, Rollis-kotkan kotikaupunkiin! Uimaliitto toivottaa kaikille uimareille rutkasti onnea Vaasaan!

Kaikki Rollotapahtumasta löydät täältä.

Lisätietoja Rolloista antaa:

Kirsi Yrjölä, Uimaliiton kilpailupäällikkö
kirsi.yrjola@uimaliitto.fi | 044 493 9877

Marianne Korvajärvi, Rollo-koordinaattori | Vaasan Uimaseura
rollot2024@vus.fi | 040 569 0494

Taina Reini-Vierikko, Toiminnanjohtaja, kilpailut | Vaasan Uimaseura
taina.reini-vierikko@vus.fi

Henkilöt

Leif Qvisén

Asiasanat

Rollot Rollo-uinnit