Pohjoismaiden ikäkausimestaruusuinneissa Suomen joukkue sijalle kolme

#UINTI 3.7.2024

Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa kisatut Nordic Age Group Championships toi Suomeen kaksipäiväiseen kisaan nuoria uimareita yhdeksästä eri maasta. Helsingfors Simsällskap järjesti yhdessä Uimaliiton kanssa hienon pohjoismaiden välisen uintitapahtuman.

Nordic Swimming Federation (NSF) määrittelee kongressissaan jäsenmaiden kesken järjestämisvuorot eri uintiurheilulajien mestaruuskilpailuille ja tänä vuonna oli Suomen vuoro järjestää uinnin Pohjosmaiden ikäkausimestaruuskilpailut.

Mukana Märksyssä järjestetyssä kilpailussa oli 113 uimaria Färsaarilta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Islannista, Tanskasta, Latviasta, Liettuasta ja Virosta. Vuosi sitten samaiset kilpailut käytiin Ruotsin Jönköpingissa. Kilpailuiden osallistujat olivat 13-16-vuotiaita. Kisoissa ei ole erillisiä aikarajoja, joten jokainen maa itse määrittää omat valintakriteerinsä.

Ruotsi vei kokonaispisteissä voittopokaalin (298 pistettä) Norjan jäädessä toiseksi (290) ja Suomi sijoittui loppupisteissä kolmanneksi parhaaksi maaksi (281). Mitalitilaston paras oli Norja 23:lla mitalilla. Suomi sijoitti upeasti toiseksi 13:lla mitalilla kahmien kaikkiaan seitsemän kultaista, kaksi hopea ja neljä pronssimitalia. Kolmanneksi mitalitilastoissa tuli Tanska.