Nuorten EM-uinneissa nähtiin perjantaina altaassa kahdeksan uimaria sekä viesti joukkue

#UUTINEN #UINTI 5.7.2024

Kuva: Hanna Kasvio

Perjantaina nuorten EM-kilpailuiden aamujaksolla altaaseen hyppäsi kahdeksan suomalaista, sekä yksi sekaviesti joukkue.

Naisten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä ui neljä suomalaista. Venla Päivärinta (Ilmajoen Kisailijat) paransi ennätystään noin puoli sekuntia uidessaan ajan 57,14, hän sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 33. Fia Stenman (Vaasan Uimaseura) ui ajalla 57,56 sijalle 41. Olivia Riekki (Oulun Uinti) ui myös oman ennätyksen kellottaessaan ajan 57,80, sijoittuen sijalle 45, sekä Riialiina Kiljala (Uinti Popula) paransi ennätystään ajalla 58,05 sijoittuen sijalle 50.

Eilen 100 metrin perhosuinnin finaalissa uinut Uinti Turkua edustava Aliisa Soini ui aamulla naisten 200 metrin perhosuinnin alkuerissä yhdessä Simmiksen Wilma Sundtin kanssa. Soini kellotti maalissa ajan 2.18,57, jolla hän sijoittui sijalle 21. Sundt ui sijalle 28 ajalla 2.23,94.

Espoon Kilpauintia edustava Louna Kasvio sekä Vieskan Uimareita edustava Malla Hämäläinen uivat aamulla naisten 800 metrin vapaauinnin alkuerissä. Kasvio ui maaliin ajalla 8.57,43 jolla hän sijoittui sijalle 15. Hämäläisen aika maalissa oli 9.12,08 ollen kokonaistuloksissa sijalla 26.

Aamulla uitiin myös 4x100 metrin sekaviesti. Joukkueessa uivat Espoon Kilpauinnin edustaja Ilmari Nieminen, Uinti Turun edustaja Ellen Kaituri, Uinti Tampereen edustaja Áron Zautasvili ja Venla Päivärinta. Joukkue ui maaliin ajalla 4.03,83 sijoittuen kokonaistuloksissa sijalle 20.