Nader Khalili suuntaa parauinnin avovesikilpailuun Sardiniaan

#UUTINEN #UINTI 16.9.2024

Nader Khalili nähtiin avovesiunnin SM-kilpailuissa elokuussa Lahdessa.

Vaasan Uimaseuraa edustava Nader Khalili suuntaa tällä viikolla parauinnin avovesikilpailuun Sardiniaan. World Para Swimming, Italian Para Swimming Federation sekä sekä AlbatroSS Sporting Association yhdessä järjestävät parauinnin avovesikilpailun maailmancupin San Teodorossa, Sardiiniassa.

Ohjelmassa on 1,5 kilometrin matka S3-S6 -luokille sekä kolmen kilometrin matka S7-S10 sekä S11-S14 -luokille. Vaasalaisuimari kilpailee kolmella kilometrillä luokassa S14. Kilpailupäivä on lauantai 21.9.

Khalili nähtiin elokuussa avovesiuinnin SM-kilpailuissa Lahdessa. Kyseinen kilpailu oli ensimmäinen avovesiuinnin kilpailu Khalilille ja siitä jäi hyvä fiilis.

– Nuoret uimarit taustajoukkoineen tsemppasivat meitä ensikertalaisia hienosti ja saimme hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen. Nader tykkäsi kovasti kisata Lahdessa, uimarin äiti Anne Kulmala kertoo.

Keväällä Khalili osallistui toukokuussa parauinnin maailmancupiin (allaskilpailu) Berliinissä, jossa mainostettiin syksyn avovesikilpailua.

– Kun Pariisin paralympialaisiin ei edustusta tullut, niin lähtö Sardiniaan varmistui, Kulmala sanoo.

Vaasassa Khalililla on hyvät avovesiuintimahdollisuudet meressä. Hän on kesän ja alkusyksyn aikana uinut Hietasaaressa, vaikka kovimmat uintimetrin onkin kerrytetty altaassa oman seuran treeneissä. Sardinian kilpailua Khalili odottaa innokkaasti. Kilpailu on erilainen kuin SM-avovesikisa, sillä San Teodorissa uidaan meressä.

– Toivotaan, että aika olisi parempi kuin SM-kisoissa, kun matka on sama. Sijoitustavoitteita ei ole asetettu, sillä osallistuuhan matkalle myös muun muassa Pariisin paralympialaisten kultamitalisti. Tärkeintä on saada lisää kokemusta ja oppia ja ennen kaikkea nauttia, Kulmala avaa Khalilin kisasuunnitelmaa.

 

Khalilin kisa-aikataulu:

21.9.2024 | 3 kilometriä | S14-luokka | 11:00 (Suomen aikaa)

Kaikki parauinnin avovesikilpailusta.

Kilpailut lähetetään suorana YouTubessa.

Henkilöt

Nader Khalili