Louna Kasvio kolmastoista avovesiuinnin nuorten MM-kilpailussa Italiassa

#UUTINEN 7.9.2024

Louna Kasvio suoriutui upeasti nuorten avovesiuinnin MM-kilpailuissa. Kuva: Hanna Kasvio

Nuorten avovesiuinnin MM-kilpailut saatiin suomalaisittain päätökseen. Louna Kasvio ui tänään uudessa kolmen kilometrin knockout -sprintissä sijalle 13.

Uusi kolmen kilometrin knockout -sprintti koostui kolmesta erästä. Alkuerissä uitiin 1500 metriä, semifinaalissa 1000 metriä ja finaalissa 500 metriä. Kaikki kisaan ilmoittautuneet uimarit uivat alkuerät ja semifinaaliin eteni puolet erien uimareista. Finaaliin eteni semifinaaleiden 10 nopeinta.

Kasvio ui alkuerissä ajan 17.59,8 ja oli kahdeksas. Välierissä Espoon Kilpauintia edustava uimari kellotti ajan 11.19,8.

– Tykkäsin kovasti tästä uudesta kilpailuista. Olisi voinut mennä paremminkin, mutta asetin tavoitteeksi semifinaalipaikan ja se tuli. Jäin vain pari sekuntia finaalista, joten ei voi pettynytkään olla.

Uimari sanoo antavansa muille tasoitusta taktisella puolella, sillä hänellä ei ole vielä kertynyt avovedessä kisaamisesta tarpeeksi kokemusta muihin verrattuna.

– Varsinkin poijunkierrot tämän päivän kilpailuissa eivät menneet putkeen, Kasvio analysoi.

Torstaina Kasvio nähtiin naisten 10 kilometrin kilpailussa. Siinä hän kellotti ajan 2.14,05 ja tuli sijalle 14. Torstaiaamun myrskyn takia kilpailua siirrettiin useammalla tunnilla eteenpäin, mutta se ei Kasvion valmistautumiseen vaikuttanut. Kisasuoritus oli uimarille rankka, sillä merenkäynti oli kovaa ja kova tuuli toi siihen omat lisähaasteensa.

– Edellisenä iltana kävin verryttelemässä ja meri oli tyyni. Kun saavuin torstaina kisapaikalle, niin tuuli oli todella kova. Itse kisaan ei ollut sen kummempia odotuksia, kun olen sairastellut keväällä ja kesällä, Kasvio toteaa.

Ensimmäisellä kierroksella uimari haki omaa paikkaa ryhmässä. Ensimmäisen syötön jälkeen haastetta toi jalasta vetäminen ja sitä kautta kärkiryhmästä tipahtaminen.

– Kun jää yksin uimaan, niin ryhmää on avovedessä enää mahdotonta tavoittaa. Uin neljä viimeistä kierrosta yksin ja se oli rankkaa. Kärkiporukassa mentiin todella kovaa.

Vastaavanlaista rankkaa kokemusta avovesiuintikilpailuista Kasviolla ei aiemmin ollut, mutta kaikesta huolimatta hän on tyytyväinen kisaviikkoon.

– Haasteista huolimatta jäi hyvä fiilis. Oli kiva ja kannustava ilmapiiri kaikilla ja oli mukava nähdä avovesiuintikavereita, Kasvio iloitsee.

Seuraavaksi uimari suuntaa korkeanpaikan leirille ja tavoittelee paikkaa joulukuussa altaassa uitaviin lyhyen radan MM-kilpailuihin. Ensi kesän kisakalenteriin Kasviolle on merkattu avovesiuinnista niin nuorten EM-, EM- kuin MM-kilpailut.