Louna Kasvio ja Leonie Tenzer saavuttivat paikan avovesiuinnin MM-kisoihin

#UUTINEN #UINTI 13.6.2024

Kuva: Hanna Kasvio

Belgradissa avoveden EM-kilpailuissa nähtiin eilen kaksi suomalaista naisten kymmenen kilometrin matkalla, kun Louna Kasvio ui sijalle 20. ajalla 2.05,14 sekä Leonie Tenzer sijalle 21. ajalla 2.06,19.

– Ensimmäiset EM-kisani menivät hyvin. Olin hyvin ryhmän mukana alussa, mutta valitettavasti tipuin tästä ja uimme sitten Lounan kanssa yhdessä. Minulla oli todella kivaa ja toivon etteivät nämä jäänet viimeisiksi avovesiuinnin EM-kisoiksi, Tenzer sanoo.

– Omasta uinnista jäi ihan hyvä fiilis. Nyt on kyllä vähän väsynyt olo, mutta omasta mielestäni kisa meni lähtökohtiin nähden hyvin. Valmistautuminen ei ehkä ollut ihan se optimaalisin (Kasvio kärsi ruokamyrkytyksestä viikkoa ennen kisoja) ja viimeisinä päivinä oli vielä pientä hässäkkää varusteiden kanssa, Kasvio kommentoi omaa suoritustaan.

Kyseiset kilpailut olivat molemmalle uimarille ensimmäiset avovesiuinnin EM-kisat aikuisten tasolla. Tästä uimarit suuntaavat keskittymisensä ensi viikolla pidettäviin EM-kilpailuihin.

– Nyt on kuusi päivää aikaa ensin vähän palautua ja sitten alkaa valmistautuminen allaskilpailuihin, jossa uin seuraavaksi 400 metrin sekauinnin. Tietysti kaikki edellytykset minulla varmasti on hyviin uinteihin, mutta katsotaan nyt, miten palat loksahtavat jokaisen lajin kohdalla paikalleen. Nämä lajini uinnin EM-kisoissa ovat kuitenkin erilaisia tähän 10 kilometrin kilpailuun verrattuna. Tästä voi olla vähän vaikea siirtyä sekauintiin, Kasvio jatkaa.

Kasvion kommentit kuunneltavissa kokonaisuudessaan täällä.

Molemmat uimarit saavuttivat suorituksellaan paikan ensi vuoden Singaporessa järjestettäviin avovesiuinnin MM-kisoihin.

Louna Kasvio nähdään myös avovesiuinnin nuorten EM-kilpailuissa 10.–15. heinäkuuta Wienissä sekä nuorten MM-kilpailuissa, jotka pidetään 6.–8.9.2024 Italian Algherossa.

Allasuinnin EM-kilpailut starttaavat maanantaina 17. kesäkuuta. Voit lukea ennakko uutisen täältä.

Kaikki tulokset
Kaikki EM-kilpailuista

Suomalaisten kommentit EM-kilpailuista löydät Uimaliiton Soundcloud -tililtä.

Asiasanat

Avovesiuinnin EM