Kivirinta odotettuun voittoon päämatkallaan

#UUTINEN 30.6.2024

SM-uintien viimeisenä kilpailupäivänä paukkui jälleen Suomen ennätykset parauinnissa. Altaassa nähtiin myös Belgradin EM-hopeamitalisti.

Naisten 50 metrin rintauinnissa viikko sitten EM-hopeaa voittanut Veera Kivirinta ui Suomen mestaruuteen samaisella matkalla. Tatu Tampereen edustaja kellotti ajan 30,94. Toisen sija otti Salon Uimareiden Kiia Metsäkonkola ajalla 31,26. Tatu Tampere otti matkalta myös toisen mitalin, kun EM-finaalissa kuudenneksi samalla matkalla uinut Ida Hulkko kellotti ajan 31,82.

Parauinnissa nähtiin jälleen useampi Suomen ennätys. Natalie Örnkvist ui S5-luokassa uuden Suomen ennätyksen naisten 100 metrin vapaauinnissa kellottaen ajan 1.34,42. Toisen SE-ajan hän kellotti 50 metrin rintauinnissa, uidessaan ajan 52,58. Miesten 200 metrin sekauinnissa nähtiin kaksi uutta SE-aikaa, kun Aukusti Paakkala kellotti S6-luokassa ajan 3.32,70 ja Nader Khalili S14-luokassa ajan 2.17,75. Khalili ui myös 50 metrin selkäuinnissa uuden SE-ajan kellottaessaan ajan 29,88.

Simmiksen Laura Lahtinen ui naisten 200 metrin perhosuinnin voittoon ajalla 2.14,26. Lahtinen ui yhteensä kahdeksan Suomen mestaruutta SM-kisoissa. Simmis otti perhosuinnissa kaksoisvoiton, kun Kiira Mauranen ui maaliin ajalla 2.19,06. Kolmanneksi ui Simmis Vandan Maria Karvonen kellottaen ajan 2.22,97.

Miesten 50 metrin selkäuinnissa nähtiin tasainen kamppailu mestaruudesta Ronny Brännkärrin sekä Ajjuub Ezzatin välillä. Tatu Tampereen edustaja otti Suomen mestaruuden haltuunsa uidessaan ajan 26,02. Ezzat (Uinti Turku) jäi Brännkärrista 0,13 sekuntia, kellottaessaan ajan 26,15. Kolmanneksi ui Miro Vasko (Tatu Tampere) ajalla 26,69.

SM-kisojen viimeisinä lajeina nähtiin naisten 4x100 metrin sekauintiviesti sekä miesten 4x100 vapaauintiviesti. Naisten hyvin jännittävän viestin jälkeen, voiton lopulta vei Simmis joukkueella Vilma Ruotsalainen, Jenna Pulkkinen, Laura Lahtinen ja Ada Hakkarainen. Joukkueen aika maalissa oli 4.15,33. Toiseksi ui Oulun uinti ajalla 4.17,11 ja kolmanneksi Cetus Espoo ajalla 4.18,26.

Miesten viestin voittoon ui lopulta Cetus Espoo ajalla 3.25,73. Voittoa jännitettiin loppuun saakka, kun Simmis taisteli kovaa Cetusta vastaan mestaruudesta sijoittuen lopulta toiseksi ajalla 3.27,07. Kolmanneksi ui Tatu Tampere ajalla 3.28,75. Voittajajoukkueessa uivat Mihail Knahoukaev, Roope Paatos, Tomi Silander ja Luukas Vainio.

Seurapalkinnot matkasivat tänä vuonna Helsinkiin ja Espooseen

Vuoden 2024 SM-uinneissa Espoon malja matkasi Espooseen, kun Cetus voitti nuorten seurapalkinnon pistein 233. Toiseksi tuli Oulun Uinti pisteillä 227 ja kolmanneksi Espoon Kilpauinti (177). Kalevan maljan eli aikuisten seurapisteet vei Helsingfors Simsällskap pisteillä 454, toiseksi tuli Cetus (264) ja kolmanneksi Tatu Tampere (165).