Ikäkausimestaruusfinaalit päättyivät Uinti Turun juhliin

#UINTI 12.12.2023

Jyväskylässä viime viikonloppuna kisatut Ikäkausimestaruusuintien finaalit olivat onnistunut tapahtuma. Jyväskylän Aalto järjesti yhdessä Uimaliiton kanssa hienon kolmipäiväisen tapahtuman, missä uitiin useita kilpailuennätyksiä.

338 uimaria 56 seurasta otti osaa lyhyen radan Ikäkausimestaruusfinaaleihin Jyväskylän Aalto Alvarissa 8.-10.12.2023. Kilpailuissa olivat mukana ikäsarjojensa 16 parasta kussaki lajissa, jotka selvittivät tiensä sinne valtakunnallisten IKM-aluekilpailuiden kautta kuukausi ennen finaaleja. Tunnelma hallissa oli erittäin lämmin ja ääntä riitti niin katsomossa kuin altaassa.

Kilpailuennätyksiä kauhottiin kuusi kappaletta, ja henkilökohtaisia ennätyksiä todella suuri määrä. Henkilökohtaisia startteja kilpailuissa oli kaikkiaan 1629 ja viestistartteja 48.

IKM-kilpailuennätyksiä tehtailivat seuraavat uimarit:
T12 400 m sekauinti ajalla 5.19,76 Noora Haikola KemPy
T13 100 m perhosuinti ajalla 1.03,02 Lumi Oura HSS
T13 200 m perhosuinti ajalla 2.20,59 Lumi Oura HSS
T12-15 50 m selkäuinti ajalla 28,02 Venla Holma ÅTUS
P13-16 50 m selkäuinti ajalla 25,48 Roope Koskela RaisU

Viesteissä kauhottiin yksi uusi kilpailuennätys, mistä vastasi Oulun uinnin mixed joukkue eli tyttö-poika sekajoukkue:
T-15/P-16 4x50 m sekauintiviesti ajalla 1.48,38

Joukkueessa uivat: Leevi Väyrynen, Jeriko Helanen, Netta Moilanen ja Olivia Riekki

ÅTUS voitti seurapisteet ja EKU napsi eniten mitaleja

Uinti Turku – Åbo Simning (ÅTUS) vei seurapisteillä pisimmän korren. Se vei Satalautasen vain 3 pisteen erolla Cetukseen. Turkulaisten ja Espoon Cetuksen kannassa kolmanneksi sijoittui Espoon Kilpauinti (EKU). ÅTUS nappasi pisimmän korren myös kesän IKM-kilpailuissa. Mitalitilastoissa parhaaksi mitalirohmuksi selvitti tiensä Espoon Kilpauinti 35:lla mitalilla, joista 21 oli kultaista. Toiseksi eniten mitaleja kahmi Raision Urheilijat 24:llä mitalilla.