Cetukselle pohjoismaiden mestaruus miesten seurajoukkueiden vesipalloturnauksessa!

#UUTINEN #VESIPALLO 7.10.2024

Viikonloppuna Turun Impivaaran uimahallissa pelatussa PM-turnauksessa hallitseva vesipallon Suomen mestari Cetus voitti seurojen pohjoismaiden mestaruuden. Toiseksi sijoittui KVIK Tanskasta ja kolmanneksi Vilnius Delfinas Liettuasta. Turun Uimareiden isännöimässä turnauksessa oli erinomainen tunnelma ja järjestelyt olivat toimivat.

PM-turnauksen alkulohkossa A pelasivat Järfälla (Ruotsi), KVIK Copenhagen (Tanska), Kuhat ja isäntäjoukkue Turun Uimarit. Alkulohkossa B pelasivat Vilnius Delfinas (Liettua), Slagelse (Tanska), Polisen (Ruotsi) ja Cetus. Lohkon A ottelujen tulokset menivät mielenkiintoisesti ristiin. Kuhat voitti perjantaina Järfällan 9-8 ja KVIK voitti Turun Uimarit 13-15. Lauantaina aamulla Turun Uimarit voitti Kuhat 15-7 ja KVIK puolestaan Järfällan 11-12. Kun lauantain viimeisissä otteluissa Turun Uimarit ja Järfälla pelasivat tasan 8 - 8 ja myös KVIK ja Kuhat päätyivät 14 - 14 tasatulokseen, A-lohkon voitti KVIK ja Turun Uimarit sijoittui toiseksi. 

Lohkossa B Cetus otti kaksi selkeää voittoa, ensin perjantaina Polisenista lukemin 19 - 4 ja lauantaina aamulla Slagelsesta 23 - 5. Vilnius voitti perjantaina Slagelsen 17 - 10 ja lauantaina aamulla Polisenin 16 -6. Slagelse puolestaan hävisi Polisenille 6 - 12. Lohkon B voitto ratkaistiin lauantai-illan ottelussa Cetuksen ja Vilniuksen välillä. Ottelu oli erittäin tasainen ja molemmat joukkueet pelasivat tasokasta vesipalloa. Vaikka Vilnius siirtyi heti ottelun alussa 0 - 2 johtoon, tiukka ottelu päättyi lopulta Cetuksen voittoon 13 - 9. Lohkon B voitto meni siis Cetukselle ja toinen sija Vilniukselle.

Pronssiottelussa pelasivat lohkokakkoset Turun Uimarit ja Vilnius Delfinas. Vilnius voitti pronssia lukemin 9 - 18. Pohjoismaiden mestaruudesta pelasivat lohkovoittajat Cetus ja KVIK. Mestaruus ratkesi Cetukselle lopulta erittäin selkeästi lukemin 2 - 22.

Nordic Club Championships -turnauksen sijoitukset:
1. Cetus, Suomi
2. KVIK, Tanska
3. Vilnius Delfinas, Liettua
4. Turun Uimarit, Suomi
5. Polisen, Ruotsi
6. Kuhat, Suomi
7. Slagelse, Tanska
8. Järfälla, Ruotsi