Aliisa Soini ui nuorten EM-finaalissa uuden nuorten Suomen ennätyksen

#UUTINEN #UINTI 4.7.2024

Kuva: Hanna Kasvio

Nuorten EM-uintien kolmannen kilpailupäivän iltajaksolla nähtiin uusi nuorten Suomen ennätys, kun Uinti Turun edustaja Aliisa Soini ui illan finaalissa naisten 100 metrin perhosuinnissa ajan 59,35, parantaen entistä ennätystä 0,04 sekuntia. Hän sijoittui finaalissa viidenneksi.

Illalla altaassa ui Soinin lisäksi myös Veera Mustonen (Riihimäen Uimaseura). Hän ui 200 metrin rintauinnin semifinaalissa. Mustonen ui aamulla oman henkilökohtaisen ennätyksensä matkalla, mutta paransi tätä entisestään illalla uidessaan ajan 2.31,10 sijoittuen yhdeksänneksi.

– Molemmista päivän uinneista jäi todella hyvä fiilis ja itsekin yllätyin, kuinka paljon pystyin vielä parantamaan aamun uinnista. Olen todella tyytyväinen uintiini ja odotan innolla miten puolta lyhyempi matka lauantaina sujuu, Mustonen kommentoi semifinaalin jälkeen.

Aamujaksolla naisten 200 metrin rintauinnin alkuerissä Mustonen ui maaliin ajalla 2.32,36 sijoittuen tällä sijalle 11, hänen lisäksi alkuerissä uivat myös Linnea Heikkilä (Simmis Grani) ja Ellen Kaituri (Uinti Turku). Heikkilä kellotti maalissa ajan 2.42,29 sijoittuen sijalle 31 ja Kaiturinen ajan 2.43,07 sijoittuen sijalle 33.

Miesten 100 metrin perhosuinnin alkuerissä ui kolme suomalaista: Uinti Tampereen Áron Zautasvili, Raision Urheilijoiden Roope Koskela sekä Oulun Uinnin Konsta Rantasuo. Zautasvili kellotti suomalaisista nopeimman ajan maalissa, 55,06 jolla hän sijoittui kokonaisuudessaan sijalle 29. Koskela ui ajalla 55,85 sijalle 45 ja Rantasuo ajalla 57,08 sijalle 55.

Miesten 200 metrin selkäuinnin alkuerässä nähtiin yksi suomalais- uimari, kun Espoon Kilpauinnin edustaja Ilmari Nieminen hyppäsi altaaseen. Hän ui ajalla 2.06,72 sijalle 31. Miesten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ui kolme suomalaista: Alex Nurminen (Cetus), Konsta Rantasuo ja Roope Koskela. Nurminen ui ajan 23,63 ja sijoittui tällä sijalle 42. Rantasuon aika oli 24,10 ollen kokonaistilanteessa sijalla 59 ja Koskelan aika 24,47 ollen sijalla 66.