Aliisa Soini eteni naisten 100 metrin perhosuinnin finaaliin nuorten EM-uinneissa

#UUTINEN #UINTI 3.7.2024

Nuorten EM-uintien toisen kilpailupäivän iltajaksolla altaassa nähtiin yksi suomalainen, kun Uinti Turkua edustava Aliisa Soini ui naisten 100 metrin perhosuinnin semifinaalissa. Hän rikkoi uinnillaan oman henkilökohtaisen ennätyksensä ajalla 59,50 uiden tällä huomiseen finaaliin. Hän sijoittui kokonaistilanteessa kolmanneksi.

– Illan uinti oli oma ennätys ja se riitti finaaliin, joten jäi hyvä fiilis. Finaaliin pääseminen oli näiden kisojen tavoite, ja nyt kun se on saavutettu, voin rennoin mielin lähteä uimaan huomenna, Soini kommentoi uinnin jälkeen.

Aamun alkueräuinneissa altaaseen hyppäsi kuusi suomalaista sekä yksi viesti joukkue. Soini ui aamulla ajan 59,85, uiden oman eränsä toiseksi ja kokonaistilanteessa kolmanneksi. Hänen lisäksi naisten 100 metrin perhosuinnin alkuerissä ui Oulun Uintia edustava Lotta Moilanen. Hän ui ensimmäisessä erässä maaliin ajalla 1.03,68, sijoittuen tällä sijalle 44.

Naisten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä nähtiin neljä suomalais- uimaria. Ensimmäisessä erässä Uinti Populan edustaja Riialiina Kiljala ui erän nopeimpana maaliin, uiden samalla oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Hänen aikansa maalissa oli 26,17 sijoittuen tällä kokonaistilanteessa sijalle 21. Hän ui myöhemmin swim-off uinnissa viimeisestä varasijasta semifinaaliin mutta jäi toiseksi ajalla 26,24. Ilmajoen Kisailijoiden edustaja Venla Päivärinta ui alkuerissä sijalle 33 ajalla 26,39. Fia Stenman, Vaasan Uimaseurasta kellotti maalissa ajan 26,50, jolla hän sijoittui sijalle 37 ja Olivia Riekki (Oulun Uinti) ui ajalla 26,57 sijalle 41.

Aamun viimeisenä lajina uitiin sekaviestinä 4x100 metrin vapaauinnin alkuerät. Suomen joukkueessa uivat Alex Nurminen, Àron Zautasvili, Olivia Riekki ja Riialiina Kiljala. Joukkue ui ajalla 3.38,11 sijalle 12.